Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

JxCat veu “imprescindible” que Sánchez sigui a la taula de diàleg i avisa que la seva absència “menysté” la Generalitat

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat que és “imprescindible” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sigui present a la taula de diàleg, prevista per a la setmana vinent. En roda de premsa, Artadi ha remarcat que Sánchez ha de ser a la reunió i ha avisat que la seva absència “menysté la Generalitat, les institucions i la mateixa taula”. “Mostra el poc interès per ser-hi, les poques ganes d’abordar-la amb seriositat i la nul·la proposta per a Catalunya”, ha afegit. La portaveu de JxCat ha dit que s’haurà de definir conjuntament amb ERC quina és la resposta si el president espanyol no hi assisteix. També ha apuntat que Junts definirà la seva delegació en funció de la presència de Sánchez i de l’ordre del dia.

Segons Artadi, Sánchez ha estat utilitzant “declaracions, excuses i endarreriments” en relació a la taula de diàleg des que es va celebrar la primera reunió. La portaveu atribueix aquesta actitud a una falta de voluntat de solucionar el conflicte, i creu que simplement vol “generar un imaginari perquè hi hagi la sensació que s’està encarrilant el conflicte”. Per això, ha dit, exigeixen “claredat” i “transparència” al govern espanyol.

Publicitat

De fet, Artadi ha insistit que de moment no saben “ni el qui, ni el què, ni el quan” de la taula. S’ha referit així a la incògnita de si el president espanyol hi assistirà, a la falta d’ordre del dia i a la possibilitat que s’endarrerís unes setmanes la trobada, fins passat el congrés nacional del PSOE, encara que aquesta darrera opció ja ha estat descartada per la Moncloa.

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"

La portaveu de JxCat ha remarcat que de moment esperaran que es resolguin tots aquests dubtes per definir la delegació de Junts a la taula i no ha volgut aclarir si hi enviaran persones que no formin part del Govern. Amb tot, ha insistit que és “imprescindible” que Sánchez hi sigui i que està “fora de tot dubte” que hi hauria d’assistir. La seva absència, segons ha advertit, “debilita” l’instrument.

Ampliació del Prat
D’altra banda, Artadi ha insistit que tant el Govern com JxCat no permetran que l’ampliació del Prat afecti la zona protegida de la Ricarda i ha assegurat que són “els únics” que volen preservar-la. La portaveu de JxCat ha carregat així contra el govern espanyol després que AENA hagi presentat un DORA on es recull l’ampliació de la tercera pista –i l’afectació conseqüent de l’espai natural-. També ha recordat que al DORA només s’hi recullen inversions i ha demanat esperar al pla director, on s’hi que es definirà concretament el projecte.

Finalment, Elsa Artadi s’ha referit a les declaracions d’Ada Colau sobre el referèndum afirmant que l’alcaldessa vol “tapar la gestió nefasta” de Barcelona “dient que el dret a l’autodeterminació són tonteries”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut