Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

JxCat proposa “blindar el català” modificant lleis del Parlament

Artadi creu “lamentable” que el PSC no es manifesti per la immersió i critica que els socialistes s’han concentrat a “arreplegar quatre vots que queden a Cs”

Agències 13/12/2021
Elsa Artadi, portaveu de Junts, en declaracions a la premsa el 13 de desembre de 2021

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha proposat abordar una reforma legislativa al Parlament per tal de “blindar el català” a l’escola després de la sentència que obliga una escola de Canet de Mar a fer el 25% d’assignatures en castellà.

“No ho podem deixar tot en mans del Congrés dels Diputats”, ha advertit en una roda de premsa aquest dilluns. Per això, ha instat la resta de formacions que defensen la immersió lingüística a fer una “feina conjunta” i abordar una possible reforma de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) o de la de Política Lingüística. “Ho portarem al Congrés? Evidentment. Però no volem que tota l’acció passi pel Congrés”, ha alertat.

Artadi també ha preguntat al ministre de Cultura, Miquel Iceta, “com pensa blindar ell també des de les seves competències el català”. “El fet que no estigui dient res el fa còmplice del que està succeint i del que pot succeir”, ha assegurat la també regidora, que ha acusat el PSC d’haver-se “concentrat a arreplegar quatre vots que queden a Cs”.

Així, ha titllat de “lamentable” que els socialistes s’hagin desmarcat de la manifestació que Somescola ha convocat en defensa de l’escola catalana. “M’entristeix molt perquè el PSC va ser un dels partits que va liderar la immersió lingüística”, ha valorat, tot i que ha afegit que “d’aquest PSC no en queda res”.

Després que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi emplaçat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez- Cambray, a assumir la direcció de l’escola de Canet, Artadi ha dit que “no ha de ser l’únic element de blindatge” però que és “una de les possibilitats que segur que també està treballant el Departament” i que segurament abordi el Govern.