Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat posa el punt de mira a la Diputació de Lleida de cara a les municipals del 2023

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya (JxCat) ha començat a preparar les eleccions municipals del 2023 amb l’objectiu de reforçar la seva presència a tots els pobles de la demarcació de Lleida. El Secretari General del partit, Jordi Sànchez, ha dit que això els permetrà guanyar més presència també als consells comarcals i que podran “recuperar” la Diputació de Lleida, ens que actualment presideix els seus socis de govern d’ERC. Sànchez ho ha dit a Guissona on el partit ha celebrat aquest dissabte una convenció municipalista que ha reunit alcaldes i regidors de la formació a les terres de Lleida. El partit aspira a presentar llistes als 161 municipis de Ponent, dels quals actualment governa a 50.

El coordinador de JxCat a les terres de Lleida, Eloi Bergós, ha explicat que ja tenen contactes als 161 municipis de la demarcació i que estan treballant perquè a tots ells hi hagi una llista a les eleccions municipals del 2023.

Publicitat

El secretari general de la formació, Jordi Sànchez, també ha participat a la trobada, on ha explicat que el partit està compromès en “establir l’equilibri territorial” i que, per això, treballaran per revertir la manca d’infraestructures i el despoblament que pateixen els municipis petits. “Fer, des del municipalisme, un país lliure, gran i potent, una República Catalana que estigui pensada des del municipi més menut fins la capital del país”, ha dit.

“Fem una aposta molt clara: 161 municipis amb 161 llistes per guanyar presència a tot el territori, no només als ajuntaments, sinó als consells comarcals i aspirem a recuperar la Diputació de Lleida”, ha afirmat Sànchez. En aquest sentit, el dirigent de JxCat ha dit que la Diputació és un “element fonamental perquè disposa de molts dels recursos i possibilitats per donar assistència als equips municipals”.

Et pot interessar  Catorze organitzacions i entitats lleidatanes signen un manifest per una cultura crítica i en català per Sant Jordi

Sànchez ha dit que celebrar la convenció a Guissona té una “simbolisme especial”, ja que el municipi compta amb una comunitat ucraïnesa important, i ha qualificat de “guerra injusta” la invasió russa d’Ucraïna. De fet, al final de la trobada hi han participat dos representants d’aquesta comunitat que han demanat als alcaldes i regidors del partit de les diferents poblacions que animin a la població a manifestar-se contra la guerra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut