Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

JxCat posa el punt de mira a la Diputació de Lleida de cara a les municipals del 2023

El partit ha celebrat una convenció municipalista a Guissona per començar a preparar les eleccions de l’any vinent

Agències 05/03/2022

Junts per Catalunya (JxCat) ha començat a preparar les eleccions municipals del 2023 amb l’objectiu de reforçar la seva presència a tots els pobles de la demarcació de Lleida. El Secretari General del partit, Jordi Sànchez, ha dit que això els permetrà guanyar més presència també als consells comarcals i que podran “recuperar” la Diputació de Lleida, ens que actualment presideix els seus socis de govern d’ERC. Sànchez ho ha dit a Guissona on el partit ha celebrat aquest dissabte una convenció municipalista que ha reunit alcaldes i regidors de la formació a les terres de Lleida. El partit aspira a presentar llistes als 161 municipis de Ponent, dels quals actualment governa a 50.

El coordinador de JxCat a les terres de Lleida, Eloi Bergós, ha explicat que ja tenen contactes als 161 municipis de la demarcació i que estan treballant perquè a tots ells hi hagi una llista a les eleccions municipals del 2023.

El secretari general de la formació, Jordi Sànchez, també ha participat a la trobada, on ha explicat que el partit està compromès en “establir l’equilibri territorial” i que, per això, treballaran per revertir la manca d’infraestructures i el despoblament que pateixen els municipis petits. “Fer, des del municipalisme, un país lliure, gran i potent, una República Catalana que estigui pensada des del municipi més menut fins la capital del país”, ha dit.

“Fem una aposta molt clara: 161 municipis amb 161 llistes per guanyar presència a tot el territori, no només als ajuntaments, sinó als consells comarcals i aspirem a recuperar la Diputació de Lleida”, ha afirmat Sànchez. En aquest sentit, el dirigent de JxCat ha dit que la Diputació és un “element fonamental perquè disposa de molts dels recursos i possibilitats per donar assistència als equips municipals”.

Sànchez ha dit que celebrar la convenció a Guissona té una “simbolisme especial”, ja que el municipi compta amb una comunitat ucraïnesa important, i ha qualificat de “guerra injusta” la invasió russa d’Ucraïna. De fet, al final de la trobada hi han participat dos representants d’aquesta comunitat que han demanat als alcaldes i regidors del partit de les diferents poblacions que animin a la població a manifestar-se contra la guerra.