Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

JxCat porta Colau al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament per la “manca de transparència” en els concerts fallits

|

- Publicitat -

El grup municipal de Junts per Catalunya ha demanat al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona que avaluï l’actuació del govern d’Ada Colau en relació als concerts fallits als terrats. Concretament, sol·liciten la intervenció del comitè per saber si el govern va complir o no amb el codi ètic i de conducta del consistori, ja que JxCat assegura que no han rebut l’expedient del concert que van demanar. Per això, acusen l’executiu de “manca de transparència” i demanen que s’investigui si això ha impedit, com sostenen, que l’oposició pugui fiscalitzar la tasca del govern. Per tant, no qüestionen el projecte dels concerts en si, sinó que se centren en la gestió i la “negativa” de l’executiu de facilitar-los l’expedient.

En l’escrit presentat al comitè, el regidor de JxCat Jordi Martí relata que tot i haver fet diverses peticions no se’ls ha lliurat cap expedient en relació al concert col·lectiu que en el seu dia es volia organitzar en terrats i balcons de Barcelona i exposa el calendari dels fets.

Publicitat

“La documentació que conforma l’expedient mai ens ha estat proporcionada”, recull Martí, que remarca que mai s’ha facilitat “cap dada, ni document a l’oposició”. D’altra banda, argumenta que és “inadmissible” que des del govern municipal es justifiqui que l’expedient “mai es va fer” i que no existeix perquè no es va acabar fent el projecte.

El regidor manté que encara que l’expedient fos retirat ha d’existir. “Com sinó s’hauria fet la presentació pública del projecte, o s’hauria informat dels músics i grups?”, es pregunta, afegint també d’on surt, per exemple, la xifra de 200.000 euros facilitada pel govern durant la comissió extraordinària per conèixer els detalls del projecte fallit.

Et pot interessar  Puigdemont veu cada cop "més a prop" el seu retorn a Catalunya: "En aquestes eleccions vaig a totes, no hi ha un pla B"

D’acord amb això, Martí sol·licita formalment al comitè que procedeixi “a valorar si l’actuació municipal en referència a la petició de vista i accés a l’expedient per a l’organització del concert col·lectiu ‘Ens en sortirem’ s’adequa als principis rectors que han de presidir l’activitat municipal segons el Codi Ètic d’aquest Ajuntament (art. 12), havent-se impedit dur a terme la tasca de control i fiscalització que es té encomanada als grups municipals”.

El portaveu del grup de JxCat també deixa clar en l’escrit que en cap cas es vol qüestionar en aquest moment “ni la idoneïtat ni la oportunitat del projecte, ni la fórmula jurídica que es pretenia utilitzar, ni tan sols el cost previst o l’aportació municipal”. “El que es qüestiona davant el Comitè d’Ètica és la manca de transparència en la tramitació de l’expedient, i l’obstaculització a l’accés a la informació”, assegura.

Segons JxCat, l’actuació del govern ha estat “completament opaca i plena de contradiccions” i per això entenen que es contravenen les normes de conducta del consistori.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut