Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat avisa ERC que posar ultimàtums “no ajuda” i critiquen el “doble discurs”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat aquest dilluns que ERC no els ha traslladat en privat a les reunions que estan mantenint per a investir nou president de la Generalitat cap data límit i ha advertit els republicans que posar ultimàtums “no ajuda”. En una roda de premsa, Artadi ha qualificat d'”incomprensible” el que considera un “doble discurs” d’ERC: “A la vegada que s’estan fent grups de treball s’estan posant ultimàtums”. Ho ha dit després que el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, situés l’1 de maig com a termini abans de canviar el rumb de les negociacions amb el partit de Carles Puigdemont.

Artadi també ha confirmat que demà dimarts els equips negociadors es trobaran al centre penitenciari de Lledoners, on està previst que Aragonès plantegi l’estructura que vol per al Govern. Tot i que la reunió es farà allà amb la presència física del secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, la diputada i regidora a Barcelona ha subratllat que no és “una cimera extraordinària” sinó “una reunió més” i que la ubicació respon al fet que ERC va demanar que fos presencial.

Publicitat

Segons ha relatat, el passat 16 d’abril JxCat va demanar a ERC quina estructura vol que tingui el futur executiu, ja que fins aleshores els republicans els havien “traslladat massa poc detall”. “Sembla que 11 dies després trobarem que se’ns trasllada l’estructura de Govern amb tot el detall”, ha celebrat. JxCat insisteix que vol un acord que permeti “un Govern fort i estable” i Artadi creu que encara no s’ha assolit aquest punt. “Avui no entraríem al Govern”, ha afirmat, tot i que ha afegit que la voluntat del seu partit és “trobar aquest acord per poder entrar al Govern i donar recorregut a la legislatura”.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

Anna Erra presidirà el Consell Nacional

Artadi ha aprofitat la roda de premsa per anunciar que l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, és l’única militant de JxCat que ha obtingut els 400 avals necessaris per presidir el Consell Nacional i que, per tant, optarà a liderar aquest òrgan sense cap rival.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut