Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

JxCat anuncia una esmena a la totalitat als pressupostos de Sánchez per al 2021 com a “crit d’alarma”

Laura Borràs assegura que els comptes generals de l’Estat “no són bons per a Catalunya”

Agències 05/11/2020
La portaveu de JxCat, Laura Borràs, aquest 29/10/2020 al Congrés dels Diputats (horitzontal)

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha anunciat una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat per al 2021. En una roda de premsa telemàtica aquest dijous, Borràs ha dit que ho fan “per responsabilitat” i com a “crit d’alarma”. Segons la portaveu de JxCat, els comptes de l’executiu de Pedro Sánchez per a l’any que ve “no són bons per a Catalunya” i són “insuficients per afrontar les necessitats de la societat catalana”. La portaveu de JxCat a la cambra baixa ha argumentat que l’esmena és una “manera de poder negociar” amb el govern espanyol i vol “posar de manifest les mancances” dels PGE per “tenir l’oportunitat de corregir-ho”.

Per negociar un canvi en el posicionament de JxCat, Borràs ha dit que cal que hi hagi un “canvi en l’actitud del govern espanyol” a qui ha retret que “no dialoga”. “Necessitem que hi hagi algú a l’altre costat” que vulgui negociar, ha dit.

Borràs ha opinat que els PGE “giren l’esquena als catalans”, “no resolen l’espoli fiscal congènit” i “no tenen en compte els deutes” de l’Estat espanyol amb Catalunya.