Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Juvillà recorrerà la decisió del TSJC i insta les forces independentistes a donar una resposta col·lectiva

El diputat de la CUP emplaça els partits independentistes a “buscar mecanismes” que permetin garantir la sobirania del Parlament

Agències 14/12/2021
El secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP), dirigint-se a la reunió de la Mesa del Parlament després de saber que el TSJC l'ha inhabilitat 6 mesos el 14 de desembre del 2021

El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, ha anunciat que recorrerà al Tribunal Suprem (TS) la seva inhabilitació de sis mesos per no retirar els llaços grocs de la Paeria. Així ho ha anunciat en roda de premsa des del Parlament després que el TSJC l’hagi condemnat per desobediència. Juvillà creu que la resposta ha de ser col·lectiva i ha instat els partits independentistes a defensar el seu escó mentre la sentència no sigui ferma.

“Treballarem judicialment i políticament per mantenir l’escó fins on sigui possible”, ha resumit. I és que en cas que el Suprem confirmi la sentència, té assumit que serà substituït com a diputat del Parlament i membre de la Mesa. Juvillà ha explicat que si hi ha una ordre de la Junta Electoral Central de retirar el seu escó encara que la sentència no sigui ferma, emplaçarà els partits independentistes a “buscar mecanismes” que permetin garantir la sobirania del Parlament. I és que, segons Juvillà, no pot ser que la JEC actuï de “censor exprés” quan el Tribunal Suprem encara no s’ha pronunciat i, per tant, la sentència no es ferma.

Així doncs, el diputat de la CUP ha instat els partits independentistes a treballar amb una “resposta col·lectiva” per no repetir el que va passar en el cas de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que se li va retirar l’escó quan la JEC ho va ordenar.

“Treballarem judicialment i políticament per mantenir l’escó fins on sigui possible”, ha resumit Juvillà sent conscient que en cas que el Suprem ratifiqui la decisió del TSJC no hi haurà més remei que acatar la decisió i deixar el Parlament. De moment, però, subratlla que hi ha recorregut jurídic per recórrer i que el vol exhaurir.