Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Junts vol que el Parlament voti “congelar” les relacions institucionals amb el govern espanyol per “terrorisme digital”

|

- Publicitat -

Junts vol que el Parlament insti el Govern a “congelar” les relacions institucionals amb el govern espanyol i qualifica el cas del ‘Catalangate’ com a “terrorisme digital”. Es tracta d’una moció presentada per JxCat que es votarà al ple del Parlament de la setmana que ve. El text també reclama explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que es creï una comissió d’investigació al Congrés “per esclarir tot el que ha succeït i que s’assumeixin responsabilitats polítiques”. D’altra banda, aposta per buscar “tots els mecanismes possibles” a través de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya perquè qualsevol ciutadà pugui saber si ha estat espiar i crear un servei d’atenció a les víctimes.

Junts es refereix a “l’espionatge polític” com una “nova fase de repressió contra l’independentisme”. I considera que cal iniciar una “investigació exhaustiva i efectiva a tots nivells que compleixi amb els criteris internacionals d’independència, imparcialitat, credibilitat i rigor professional”. Així mateix, demana que s’aixequi el secret de tots els documents i contractes relacionats amb el programa Pegasus.

Publicitat

Al ple del Parlament de la setmana que ve també es debatrà una moció d’ERC que el partit dels republicans va explicar ahir en roda de premsa. Volen impulsar el dret a petició dels diputats del Parlament davant l’Eurocambra pel ‘Catalangate’. Concretament, obren la porta a enviar tres parlamentaris a Europa perquè denunciïn el cas d’espionatge. Proposen fer-ho mitjançant l’article 203 del Reglament del Parlament i l’article 2 del Tractat de la Unió Europa.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut