Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junts registra una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern

Els independentistes i el Govern xoquen en algunes de les propostes de Junts, com l'eliminació de l'impost de successions, mesura que suposaria reduir el pressupost en 1.200 milions

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya tira pel dret i, davant la complicada gesta d’arribar a un acord amb el Govern pels comptes, ha registrat una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos de la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN. Així, la formació independentista, de la mateixa manera que han fet els comuns, ha presentat una esmena tant als pressupostos com a la llei d’acompanyament.

Malgrat que Junts i el Govern han mantingut diverses trobades per parlar dels comptes, aquestes no han resultat en cap acord. La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha apuntat aquest matí que les propostes de Junts “estan molt fora de la majoria que hi ha ara al Parlament”; una de les condicions de Junts és eliminar l’impost de successions, una mesura que suposaria reduir el pressupost en 1.200 milions.

Publicitat

Aquest dimecres tindrà lloc el debat a la totalitat al Parlament, un debat que no es preveu fàcil, ja que amb l’esmena de Junts, la de la CUP i la dels comuns, el Govern ja suma un total de tres esmenes per part dels grups on busca el suport als comptes. L’extrema dreta de Vox, Ciutadans i el PP també ha presentat esmenes.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut