Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts reclama a Aragonès explicacions sobre la negociació de la reforma de sedició

|

- Publicitat -

Junts està descontent amb la reforma de la sedició aconseguida per ERC, la qual l’elimina però amplia el delicte de desordres públics greus Davant aquesta situació, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, reclama que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui al Parlament i doni explicacions sobre les negociacions. Tanmateix, esperen que el president comparegui per voluntat pròpia i, de moment, no registren cap petició a la cambra.

Junts considera que la reforma de la sedició “és ambigua” i “genera molts dubtes i ombres”, i que l’ampliació del delicte de desordres públics “vulnera els drets i llibertats fonamentals i criminalitza les mobilitzacions“, tal com denuncien entitats independentistes o altres partits, com ara la CUP.

Publicitat

Tenint en compte això, Batet ha demanat “màxima transparència” a l’executiu català per saber com es va produir la negociació i aclarir “quines contrapartides” hi ha. El president de Junts al parlament assegura que Aragonès “ha negociat sol” una qüestió que “afecta a tothom”, tot remarcant que ho ha fet “sense parlar amb els represaliats ni amb les forces independentistes que van permetre la investidura”.

Finalment, Batet també ha volgut referir-se al govern espanyol, concretament a les afirmacions de Pedro Sánchez i Nadia Calviño, segons les quals la reforma del Codi Penal és per permetre l’extradició de Carles Puigdemont. Per al grup de Junts, aquestes paraules demostren que es tracta d’una “persecució política”.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut