Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Junts no descarta renunciar a la presidència del Parlament si inhabiliten a Borràs: “Seria una opció”

Madaula considera que renunciar a la presidència seria una forma de denunciar la “persecució política” i “l’ús partidista” de la cambra

Redacció 18/03/2023
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb la secretaria Aurora Madaula, dirigint-se a la reunió de la Mesa | ACN

El grup parlamentari de Junts obre la porta per primera vegada a renunciar a la presidència del Parlament en cas que la sentència del judici a Laura Borràs, acusada de prevaricació i falsedat documental per les presumptes irregularitats detectades quan presidia la ILC, la declari culpable i, conseqüentment, se li apliqui la condemna d’inhabilitació (21 anys) i presó (6 anys). Ha estat la diputada de Junts i presidenta segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, la que ha avançat que la seva formació no descarta renunciar a presidir el Parlament si Borràs finalment és inhabilitada.

“Seria una opció com a senyal de protesta per denunciar aquesta persecució política i que hi ha un ús partidista de la cambra”, ha apuntat Madaula en declaracions a ‘L’Hemicicle’ de Catalunya Informació. Malgrat que el grup ha de contemplar totes les opcions, Madaula s’ha mostrat convençuda que Borràs serà absolta. En aquesta línia, ha demanat a la Mesa que “garanteixi els drets fonamentals” i esperi una sentència ferma per prendre decisions.

Paral·lelament, Madaula s’ha descartat per al càrrec de presidenta del Parlament, substituint així a Laura Borràs. “Per a mi seria molt incòmode”, ha reconegut la diputada de Junts.