Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junts no descarta renunciar a la presidència del Parlament si inhabiliten a Borràs: “Seria una opció”

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Junts obre la porta per primera vegada a renunciar a la presidència del Parlament en cas que la sentència del judici a Laura Borràs, acusada de prevaricació i falsedat documental per les presumptes irregularitats detectades quan presidia la ILC, la declari culpable i, conseqüentment, se li apliqui la condemna d’inhabilitació (21 anys) i presó (6 anys). Ha estat la diputada de Junts i presidenta segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, la que ha avançat que la seva formació no descarta renunciar a presidir el Parlament si Borràs finalment és inhabilitada.

“Seria una opció com a senyal de protesta per denunciar aquesta persecució política i que hi ha un ús partidista de la cambra”, ha apuntat Madaula en declaracions a ‘L’Hemicicle’ de Catalunya Informació. Malgrat que el grup ha de contemplar totes les opcions, Madaula s’ha mostrat convençuda que Borràs serà absolta. En aquesta línia, ha demanat a la Mesa que “garanteixi els drets fonamentals” i esperi una sentència ferma per prendre decisions.

Publicitat

Paral·lelament, Madaula s’ha descartat per al càrrec de presidenta del Parlament, substituint així a Laura Borràs. “Per a mi seria molt incòmode”, ha reconegut la diputada de Junts.

Et pot interessar  Junts diu que Aragonès "encara té marge" per pactar els pressupostos amb ells si accepta les seves condicions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut