Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Junts insta Aragonès a sotmetre’s a una qüestió de confiança “abans de parlar de pressupostos”

|

- Publicitat -

El president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha fet arribar la rèplica que el seu grup fa al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre l’aprovació dels pressupostos de l’any 2023, el principal assumpte abordat durant la roda de premsa celebrada després de la presa de possessió de les noves conselleres i consellers. Batet ha reclamat a Aragonès que se sotmeti a una qüestió de confiança abans de tractar els pressupostos. 

Aragonès, abans de la compareixença de Batet, ha insistit que confia que Junts aprovi els pressupostos, recordant que la gran majoria del projecte ha estat elaborat pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, proposat per JxCat. Tanmateix, Batet ha replicat que “Abans de parlar de pressupostos, el que pertoca és que se sotmeti a una qüestió de confiança i veure quines majories té per a governar”, segons recull l’ACN.

Publicitat

Junts per Catalunya, malgrat haver treballat en l’elaboració dels pressupostos, remarca que aquests “corresponen a un govern de coalició que ara no existeix” i que no són els que haguessin elaborat des de Junts en cas de governar en solitari.

Batet ha afirmat que centrar-se en els pressupostos és “començar la casa per la teulada” i que Pere Aragonès “no pot fer com si res”, després que més del 55% de la militància de Junts votés sortir del Govern de coalició. D’altra banda, ha assegurat que JxCat serà “més actiu que mai davant un govern més dèbil que mai”, afegint que faran una oposició “constructiva i proactiva”.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut