Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

Junts estudiarà la proposta de Sánchez de modificar la Lecrim però manté que les seves esmenes “cobreixen tothom”

Esperern assolir un acord amb els socialistes perquè els encausats pel Tsunami, el cas Volhov o els CDR siguin amnistiats

|

- Publicitat -

La proposta de Sánchez de modificar la llei d’enjudiciament criminal (Lecrim) per tal de limitar el temps d’instrucció d’una causa no acaba de convèncer Junts, que manté l’aposta per les seves esmenes a la llei d’amnistia. Així i tot, els de Carles Puigdemont han obert la porta a estudiar la darrera suggerència de Sánchez, la qual busca el ‘sí’ de la formació a la llei d’amnistia.

Malgrat haver afirmat que estudiaran la proposta, els independentistes insisteixen que les esmenes que van presentar són l’única fórmula que “cobreix tothom”, incloent-hi els encausats pel Tsunami Democràtic (com ara Carles Puigdemont o Marta Rovira), els represaliats el ‘cas Volhov’, els CDR i víctimes de la guerra judicial, com Laura Borràs. A ulls de Junts, “l’amnistia ha de ser per a tothom i d’aplicació immediata. Amb uns tribunals normals, seria una llei bona, però amb tot el que hem vist aquests darrers dos mesos i mig necessitem blindar-la molt més”, segons va exposar el número 2, Jordi Turull.

Publicitat

El president espanyol Pedro Sánchez va plantejar el dilluns la possibilitat de modificar la llei d’enjudiciament criminal per aconseguir el ‘sí’ de Junts a la llei d’amnistia. Va justificar la proposta exposant que hi ha instruccions judicials “que es prolonguen i que els mateixos fiscals han posat en qüestió”, i per tant “hi ha elements de millora que podem incorporar” que “evidentment poden resoldre alguns dubtes que puguin tenir aquestes formacions polítiques”, en referència a les forces independentistes. Fonts de Junts al Congrés asseguren a l’ACN que esperen poder assolir un acord dins del termini de 15 dies de què disposa el Congrés per aprovar un nou dictamen en comissió, fins el 21 de febrer, tot i que no es pronuncien sobre la possibilitat de què disposa la comissió de prorrogar encara 15 dies més el termini.

Et pot interessar  Illa es fa enrere i descarta ara pactar amb Junts perquè creu que són "incompatibles": "Puigdemont és bloqueig"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut