Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Turull defensa el ‘no’ de Junts a l’amnistia: “Amb tot el que hem vist, necessitem blindar-la molt més”

Avisa que si la norma no s'aprova, l'executiu de Pedro Sánchez caurà

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha defensat el canvi de postura de la seva formació respecte a la llei d’amnistia, la qual es debatia ahir al Congrés i va quedar paralitzada arran del ‘no’ dels de Carles Puigdemont. Precisament, en una entrevista a RAC1, Turull ha sostingut l’argument que el redactat actual de l’amnistia no protegeix ni Puigdemont ni altres encausats, com la secretària general d’ERC, Marta Rovira; a la vegada, ha avisat l’executiu espanyol liderat per Pedro Sánchez caurà si la llei no tira endavant complint amb les expectatives de l’independentisme.

La desconfiança, ha exposat, és el principal motiu pel qual Junts no va votar a favor de la norma. Turull ha insistit que “l’amnistia ha de ser per a tothom i d’aplicació immediata. Amb uns tribunals normals, seria una llei bona, però amb tot el que hem vist aquests darrers dos mesos i mig necessitem blindar-la molt més” ha argumentat el número 2 de Junts, que també ha aprofitat per fer una crida a continuar negociant el text, a partir d’ara en comissió.

Publicitat

Amb tot, Turull ha reiterat que cal “compatibilitzar els interessos” i “tapar tots els forats” que pugui haver al text, per garantir que l’amnistia és “integral i d’aplicació immediata”. “No pot ser que caigui a la primera ventada”, ha avisat.

Et pot interessar  Divisió d'opinions sobre l'amnistia entre els primers experts convocats per analitzar-la al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut