Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junts esbronca Colau i el seu govern per blindar l’assistència al pregó de la Mercè

|

- Publicitat -

El grup de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona ha acusat el govern municipal de blindar l’assistència al pregó de la Mercè per evitar que se sentin xiulets a l’alcaldessa, Ada Colau. El portaveu del grup, Jordi Martí, ha reclamat a l’executiu municipal que no s’aïlli, que obri la plaça a tothom i permeti la lliure expressió de la ciutadania encara que protesti contra l’acció del govern. JxCat ha criticat que aquest dijous es tanqui la plaça de Sant Jaume entre les 17 i les 22.00 hores, de manera que només les persones que s’hauran inscrit per assistir als actes d’inici de la festa hi podran accedir. Junts ha recordat que les entrades estan esgotades des de fa dies.

En aquest sentit, ha considerat que el govern municipal “impedirà” que un nombrós grup de persones de diferents col·lectius, que porten dies anunciant la seva intenció d’acostar-se a l’Ajuntament per xiular a l’alcaldessa, hi puguin arribar. Martí ha afirmat que l’equip de Colau està “disposat a fer el que calgui per estalviar el disgust” a l’alcaldessa, com ha assegurat que e va veure durant el pregó a les festes de Sants. “Ara tots plegats han creuat alguns límits”, ha valorat,.

Publicitat

Martí s’ha preguntat quin sentit té haver-se d’inscriure per poder seguir el pregó després que se celebressin les manifestacions de la Diada o la de diumenge contra l’ampliació de l’aeroport del Prat. Ha afegit que la ciutadania té dret a protestar i els responsables polítics i institucionals “han d’assumir la crítica i la protesta”.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut