Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Junts diu que Aragonès “encara té marge” per pactar els pressupostos amb ells si accepta les seves condicions

Ofereixen "revertir l'esmena a la totalitat" a canvi de deflactar l'IRPF, bonificar l'impost de successions o "avançar en la desburocratització"

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya sosté que el president Aragonès “encara té marge per pactar uns pressupostos de país” amb ells, amb condicions com la baixada de la pressió fiscal, però lamenta que a l’altra banda “no hi ha voluntat de negociar”. A 24 hores del debat a la totalitat al Parlament, la portaveu Mònica Sales ha contraposat les reunions que estan mantenint els comuns amb la situació del seu partit, que no han estat convocats. En total han celebrat quatre reunions, l’última dijous de la setmana passada. Des de llavors, ha explicat Sales, no han tingut cap notícia del Govern. En cas que prosperessin les esmenes a la totalitat i el projecte fos rebutjat, ha assegurat que “constataria la debilita i la feblesa” de l’executiu.

En roda de premsa aquest dimarts al migdia al Parlament, Mònica Sales ha reiterat que ofereixen “revertir l’esmena a la totalitat” a canvi de deflactar l’IRPF, bonificar l’impost de successions o “avançar en la desburocratització”. La portaveu parlamentària ha defensat que “pactar amb Junts permet no hipotecar la força negociadora a Madrid” i fer uns comptes que no siguin “sucursalistes”. Per aquest motiu, han mostrat tota la disposició a reunir-se de nou.

Publicitat

No obstant això, Sales ha constatat la manca de reciprocitat del Govern. “El canvi de cromos és impropi d’un Govern format per independentistes”, ha denunciat la dirigent de Junts, que ha tornat a criticar les pressions als comuns a través de Yolanda Díaz.

Preguntada sobre un hipotètic avançament electoral en cas que els pressupostos acabessin sent rebutjats, la portaveu de Junts al Parlament ha respost que és una prerrogativa de l’executiu. Malgrat tot, ha afegit que aquesta eventual derrota “constataria la debilitat i la feblesa d’un Govern que se sustenta sobre 22 diputats” i que “no és capaç d’arribar a acords”.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut