Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Junts critica l'”intercanvi de cromos” amb els pressupostos i acusa el PSC de ser “còmplice del desori del Govern”

La formació encara està disposada a negociar amb el Govern el centenar de mesures proposades, com la bonificació de l'impost de successions

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya denuncia un “intercanvi de cromos” entre els pressupostos de la Generalitat i els de l’Ajuntament i l’Estat. Així ho ha lamentat la portaveu del grup al Parlament, Mònica Sales, que ha acusat el PSC de ser “el còmplice necessari que aboca el Govern a continuar amb el seu actual desori, amb la seva mala gestió i el seu rumb erràtic”. Pel que fa als vots que li falten a l’executiu, el partit ha subratllat el centenar de mesures que han traslladat a l’executiu en les tres reunions que han mantingut i on la fiscalitat –incloent la bonificació de l’impost de successions—és una “part important”. A partir d’aquí, Sales ha reiterat que Aragonès “coneix bé” les seves mesures i que “la pilota és a la teulada del Govern”.

En roda de premsa al Parlament, Mònica Sales ha admès que no estan “sorpresos” per l’acord entre el Govern i el PSC, perquè ja havien celebrat 15 reunions, enfront de les 3 de Junts. No obstant això, sí que ha assenyalat l'”intercanvi de cromos” després del pacte pels comptes de l’Ajuntament de Barcelona. “Aquest intercanvi demostra que prioritzen els interessos de partit als de país i una actitud sucursalista que no podem compartir”.

Publicitat

En aquest sentit, la portaveu de Junts ha carregat contra el PSC com a “corresponsable” pel seu suport en els últims dos últims pressupostos de la Generalitat. I ha lamentat que el pacte “no contempla” mesures per rebaixar la pressió fiscal, enfortir l’ús social del català o per “avançar en la sobirania”.

Davant d’aquest pacte, Junts ha contraposat el seu centenar de mesures, que encara estan disposats a negociar amb el Govern. Per ara, estan esperant un “retorn complet” per part de l’executiu, tot i que insisteixen que la fiscalitat “és important” per a ells.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut