Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Illa vol que comuns i Junts se sumin als pressupostos: “Ajudarem en tot que puguem però és el Govern qui ha de negociar”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, vol que En Comú Podem i Junts se sumin als pressupostos. “M’agradaria que hi fossin tots dos. El moment a Catalunya requereix d’un suport molt ampli”, ha afegit en roda de premsa des del Parlament per presentar l’acord amb el Govern. Illa ha explicat que aquest mateix matí s’han acabat de tancar alguns dels serrells i ha defensat que el PSC fa un “pas molt important” tot i que no és suficient. Ha fet una “crida a la responsabilitat” a les resta de formacions polítiques i s’ha mostrat disposat a ajudar en tot el que pugui però també ha volgut remarcar que és el Govern qui ha de negociar. Preguntat per què no apareix el Hard Rock en l’acord escrit, ha respost que ja hi era en el de l’any passat.

Illa ha reivindicat que l’acord amb el Govern per als pressupostos respon a la “política útil” que exerceix el PSC i al fet que el seu partit “pensa més en el país que no en les eleccions”. Tot i així, ha volgut subratllar que el pacte no canvia la seva opinió sobre l’executiu que presideix Pere Aragonès. “És un govern feble amb camp de millora”, ha afegit.

Publicitat

El primer secretari dels socialistes s’ha mostrat “satisfet” amb l’acord tot i que “no són els pressupostos que faria el PSC”. I, en aquest sentit, ha resumit que es tracta d’un acord “al servei de Catalunya”.

Pel que fa als detalls de la negociació, Illa ha explicat que a primera hora d’aquest matí s’han acabat de tancar alguns serrells i que ell mateix va tenir converses la setmana passada amb el president de la Generalitat. Diumenge, quan van coincidir al sopar d’inauguració del Mobile, també van tenir un “intercanvi d’impressions molt breu”. Amb tot, segons el relat d’Illa, l’acord es va desencallar la setmana passada.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Tot i fer una crida a la “responsabilitat” dels partits ha volgut deixar clar que el PSC no ha fet el pas de tancar un acord per pressionar ningú. I ha defensat que la responsabilitat que hi hagi pressupostos no és del PSC sinó del Govern. “Només faltaria que el PSC, estan a l’oposició, i havent guanyat les eleccions, i fent aquest pas… potser en faríem un gra massa”, ha dit. Segons ha descrit gràficament, el PSC ha donat al Govern “una pilota de gol” i ara s’ha de veure si la rematen.

En el document de 17 pàgines entre Govern i PSC no hi apareix el projecte del Hard Rock. Illa argumenta que ja ho van posar per escrit en el pacte de l’any passat i ha recordat que la setmana passada, en seu parlamentària, Aragonès va dir que la tramitació administrativa del macrocomplex seguirà el seu curs. Illa també ha afegit que, en privat, el president li ha ratificat el mateix.

Segons ha explicat Illa, el PSC dona per complertes les “condicions substancials” de l’any passat i ha posat com a principals exemples que la tramitació administrativa del Hard Rock tirarà endavant i que el conveni de la B-40, que unirà Sabadell i Terrassa, es signarà en breu. “Mai he dubtat de la paraula del president de la Generalitat”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut