Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Els pressupostos de Collboni tiren endavant amb el suport d’ERC i BComú

|

- Publicitat -

Contra tot pronòstic, i governant en solitari, l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha aconseguit tirar endavant els pressupostos municipals d’aquest any, superant el primer tràmit per a l’aprovació dels comptes gràcies al suport brindat per ERC i BComú. Els comptes van aprovar-se per majoria simple el dilluns al vespre, durant una comissió d’economia extraordinària, i hores després que els comuns afirmessin donar suport als comptes, i els republicans arribessin a un acord pressupostari amb els socialistes. Amb tot, l’aprovació definitiva serà al plenari del mes de març.

D’altra banda, el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha defensat que és un bon projecte, un pressupost “responsable” i ha expressat el “compromís i la confiança” del pacte amb ERC.

Publicitat

Els republicans s’han mostrat satisfets amb l’acord: “Entenem que el que ens toca és posar tota la nostra capacitat al servei dels barcelonins i això vol dir arriscar, sortir de la zona de confort”, ha dit el portaveu dels republicans Jordi Castellana. El regidor ha reconegut que hi ha decisions que poden tenir efectes “negatius a curt termini a nivell individual” però ha defensat l’aposta a favor d’uns pressupostos “expansius” i ha celebrat haver aconseguit “canviar de rumb” els inicis d’un govern socialista “conservador”.

“Creiem que la decisió que prenem és útil per als barcelonins”, ha dit Castellana, que ha desgranat els punts pactats amb el PSC, com ara el retorn de la Copa Amèrica en inversions per a la Barceloneta o la creació d’una oficina per la llengua. “Estem contents”, ha reconegut Castellana.

D’altra banda, els comuns han reiterat que faciliten la tramitació, però amb el condicionant de donar trenta dies a l’alcalde perquè formi un govern de coalició. Si no és així, han advertit, votaran ‘no’ als comptes al ple de març. La portaveu dels comuns a l’Ajuntament, Janet Sanz, ha aprofitat per acusar el govern de Collboni “d’irresponsable”. “Els donarem una oportunitat, la darrera, i permetrem la tramitació del pressupost del 2024, però no és fruit de la seva feina”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"

“Els proposem negociar seriosament, que ens asseiem i començar a treballar en aquest acord, no a fer de comparses…”, s’ha queixat la regidora que ha assenyalat que els trobaran per negociar però no “per perdre el temps” ni ser “els socis petits”. Valls, però, ha replicat que el que ara s’està tramitant és el pressupost i ha preferit deslligar-ho de la formació d’un govern. “Si volen que es despleguin polítiques d’esquerres al ple de març tenen la segona volta i tenim 30 dies per complementar el pressupost”, ha conclòs en resposta als comuns.

El govern de Jaume Collboni ha superat, així, el primer tràmit del pressupost. El tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha defensat que és un bon projecte, un pressupost “responsable” i ha expressat el “compromís i la confiança” del pacte amb ERC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut