Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras celebra que la supressió de la sedició hagi permès el retorn de Ponsatí

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que és una “satisfacció” saber que la supressió del delicte de sedició del Codi Penal ha permès el retorn de la consellera durant l’1-O Clara Ponsatí, després de cinc anys a l’exili. Així ho ha dit després de les crítiques de l’exconsellera i eurodiputada de Junts contra ERC i el Govern. Igualment, ha defensat el retorn de “tots els exiliats” i la llibertat dels presos.

A les portes del TSJC, on se celebra el judici contra la consellera Meritxell Serret per la seva implicació en l’organització de l’1-O, Junqueras ha denunciat que hi ha “una part dels aparells repressius de l’Estat” que no poden resistir la temptació d’envestir la democràcia i ha defensat que convocar un referèndum “no és delicte”, sinó que és un exercici democràtic “fonamental i imprescindible”.

Publicitat

“Ella mateixa va reconèixer que el context penal ha canviat”

El president dels republicans ha tingut bones paraules per a Ponsatí, que aquest dimarts va ser detinguda pels Mossos per portar-la a la Ciutat de la Justícia i hores després va quedar en llibertat. “Vull expressar la solidaritat, amistat i companyonia davant una companya amb qui vam compartir govern i vam fer feina junts. Sentim respecte, proximitat emocional i consideració. Ella mateixa va reconèixer que el context penal ha canviat”, ha dit.

Junqueras s’ha mostrat convençut que cal seguir treballant per “acabar definitivament amb la repressió” i crear les “condicions necessàries” per a un referèndum. Per això, ha instat els independentistes i demòcrates a fer costat al Govern. “Estem convençuts que és més fàcil si ho fem plegats i tots tenim una actitud cooperativa”, ha conclòs.

Et pot interessar  Sabrià demana a Albiach que "recapaciti": "Situar el Hard Rock com a tot o res és una dicotomia equivocada"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut