Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Junqueras va convidar Zapatero a visitar-lo a Lledoners i l’expresident s’hi va negar

El president d’ERC, Oriol Junqueras, rep nombroses visites al dia a la presó de Lledoners. Dirigents polítics, culturals i, fins i tot, religiosos s’apropen al centre penitenciari per compartir converses […]

Redacció
Redacció 11/01/2019
L'expresident del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero

El president d’ERC, Oriol Junqueras, rep nombroses visites al dia a la presó de Lledoners. Dirigents polítics, culturals i, fins i tot, religiosos s’apropen al centre penitenciari per compartir converses amb el líder independentista pres. A través de dos intermediaris i segons publica ‘Eldiario.es’, Junqueras va convidar Zapatero a Lledoners i aquest va descartar la trobada per no “entorpir l’estratègia de Sánchez amb l’independentisme”.

L’expresident, Jose Luís Zapatero, ha descartat visitar Junqueras tot i que, en una entrevista a ‘El Mundo’ va assegurar que no considerava que els presos polítics fossin “colpistes” tot i que no troba oportú anar a Lledoners per no influenciar al Gobierno en la nova via de “diàleg” amb Catalunya.

No hagues estat el primer socialista que ha acudit a visitar els presos polítics. El també expresident i actual senador, Jose Montilla, va acceptar visitar Junqueras mentre que Núria Parlón, Antoni Balmón o Antoni Poveda també han visitat els ostatges de l’Estat.