Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Junqueras i Romeva es reuneixen amb l’antic pres polític José Mujica

L’expresident de l’Uruguai s’ha declarat “amic de tots aquells que estan a la presó per raons polítiques”

Agències 24/12/2020

L’expresident de l’Uruguai, José Mujica, s’ha reunit telemàticament amb el líder d’ERC i vicepresident legítim de la Generalitat, Oriol Junqueras, i amb el conseller empresonat Raül Romeva, i els ha traslladat la seva “solidaritat”.

En una connexió amb la presó de Lledoners, Mujica ha defensat la negociació amb l’estat sobre Catalunya, han informat aquest dijous fonts d’ERC.

Després que Junqueras li enviés una carta, Mujica s’ha reunit amb ells i s’ha declarat “amic de tots aquells que estan a la presó per raons polítiques”.

Junqueras ha agraït la reunió: “Sempre hem vist una simpatia per les causes per la justícia i la llibertat a l’Amèrica Llatina i a tot el món. La nostra lluita també es troba dins la lluita democràtica de molts d’aquests pobles”.

Raül Romeva li ha manifestat el seu desig de trobar-se aviat i ha donat les gràcies a José Mujica: “Per tot el suport que ens has donat sempre”.

Taula de diàleg

Mujica ha dit que, en moments i conflictes durs, “no hi ha cap altre sortida que la sortida política”, la qual cosa implica sempre negociar, ha afegit.

També els ha traslladat la seva voluntat per ajudar en una taula de diàleg i els ha recordat que ell mateix va passar molts dies de Nadal sol: “Conec el que és això. Per això me’n recordo de tots els presos polítics”.