Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junqueras demana omplir les urnes per a “la més gran de les victòries”

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha reclamat aquest diumenge un “vot massiu” cap als republicans per evitar que el PSC pugui “acceptar els vots de l’extrema dreta”. Durant l’acte central de campanya a Girona, ha apel·lat al vot “antifeixista” pel proper 14-F perquè Vox no pugui “condicionar” a les institucions del país. “És molt important anar a votar, que no es quedi ni un vot a casa”, ha expressat Aragonès. El republicà ha advertit que el PSC pot guanyar si l’independentisme es queda a casa. El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha apuntat que és el partit que “els fa més por” i el que és “el més útil”. També ha demanat fer “tot el possible” per anar a votar el 14-F i a no “deixar-los sols”.

En un acte de campanya amb una trentena de persones entre el públic i més de 3.000 persones seguint-ho a distància, segons ha comunicat ERC, Aragonès ha acusat el PSC de “no conèixer el país” i de fer “propostes sobre salut que ja s’apliquen o que ERC ja ha impulsat”.

Publicitat

Per això ha considerat que el 14-F va entre dos projectes, “PSC o ERC”. “Els del 155 estan disposats a acceptar vots de la ultradreta i, si poden, ho faran”, ha alertat. Com alternativa ha parlat d’un govern ampli a favor de l’autodeterminació i l’amnistia “amb polítiques progressistes” liderat per ERC.

Després que el presidenciable del PSC, Salvador Illa, hagi vist “descabellat” plantejar un referèndum, Aragonès s’ha preguntat “en quin país viuen” i ha constatat que el discurs del PSC és de no voler “espantar els futurs socis”, en referència a Vox. El republicà ha fet una crida al vot antifeixista d’ERC i ha dit que la millor eina de l’independentisme “és el vot”.

En la mateixa línia, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat sentir-se “orgullós” d’un partit amb 90 anys d’història i sense “cap cas de corrupció”. “El que ha combatut més el feixisme en totes les èpoques i el més represaliat”, ha apuntat.

Junqueras ha acomiadat la intervenció fent un crida al vot i apuntant que el país “us necessita”. “Sense vosaltres res del que hem fet té sentit, sense vosaltres res del que volem fer serà possible”, ha afirmat. “Us torno a demanar que feu tot el possible per anar a votar el 14-F i omplir les urnes de democràcia, llibertat, dignitat, república i que no ens deixeu sols”, ha conclòs.

Et pot interessar  ERC assegura que els canvis en la llei d'amnistia són "estètics" i apunta que el terrorisme queda "absolutament igual"

Rovira pressiona Junts

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha tornat a recordar que “no hi ha dreceres ni receptes màgiques”. “No serveix cridar per proclamar la república per demostrar que tenim les conviccions intactes. Això no ens serveix”, ha apuntat. “Nosaltres quan la declarem ho volem fer perquè sigui per sempre”, ha expressat.

Rovira ha pressionat JxCat per trencar el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Ha constatat que aquest acord no serveix per fer avançar la república. També ha carregat contra Junts per tenir vigent aquest acord i al mateix moment alertar d’un “fals” pacte d’ERC amb el PSC a al Generalitat.

Bassa crida al vot

L’exconsellera Dolors Bassa ha fet una crida a la mobilització el proper 14-F i anar a votar “amb mascareta doble i distància”. Bassa ha assegurat que cal anar a votar per “decidir” i que tothom ho faci tal com se senti. “Els que se senten de dretes que votin JxCat o el PDeCAT, els de centre i d’esquerres ERC i els antisistema a la CUP”, ha expressat. També ha reclamat que aquells “que volien el 155 i que ens volen a la presó que votin els comuns”. “El que hem de fer és que el vot sobiranista surti al carrer i voti”, ha reclamat.

Jordà i l’Illa “enviat per Amazon”

Teresa Jordà ha apuntat que el candidat del PSC, Salvador Illa, que va ser “el pitjor ministre de Sanitat” d’Europa, ha estat enviat “directament per Amazon a Catalunya disfressat de candidat al 14-F”.

La consellera d’Agricultura i cap de llista per Girona ha demanat a la ciutadania que no es “despisti” i que s’ha de votar ERC “per seguir fent créixer l’independentisme”. “Som els que ens deixarem la pell per recosir el moment i fer un front ampli independentista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut