Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Junqueras assegura que la comunitat internacional reclama participació “sincera” a la taula de diàleg

El líder d’ERC diu que estan “oberts” a coordinar l’estratègia internacional de l’independentisme amb Junts

Agències 22/09/2021
Pla mitjà del líder d'ERC Oriol Junqueras en declaracions a l'ACN des de Bastia, a Còrsega, el 21 de setembre del 2021. (Horitzontal)

El líder d’ERC Oriol Junqueras avisa que la comunitat internacional reclama participació “sincera” a la taula de diàleg. “La independència de Catalunya només serà possible amb el reconeixement d’aquesta comunitat internacional que ens demana que participem de forma sincera en el procés de negociació”, ha afirmat en declaracions a l’ACN des de Bastia, a Còrsega. Junqueras ha puntualitzat que “l’aposta” d’ERC és “el reconeixement de les democràcies occidentals”. Preguntat per la relació amb Junts en l’acció exterior, Junqueras ha assegurat que els republicans estan “oberts” a coordinar l’estratègia internacional de l’independentisme amb el partit de Carles Puigdemont.

“Per nosaltres, no quedarà”, ha reblat, remarcant la importància de “construir complicitats” internacionals. Junqueras ha fet aquestes declaracions abans de participar en la conferència de l’Aliança Lliure Europea sobre l’encaix de les nacions sense estat a Europa.

Avís a la UE

Junqueras ha reclamat a les institucions europees que donin una resposta “democràtica” als “ciutadans que es pronuncien de forma repetida, democràtica i pacífica per demanar un nou model institucional, una nova república” dins la Unió Europea.

“Europa ha de saber que estem disposats a tornar a la presó si la nostra causa no s’escolta, si els nostres ciutadans no tenen dret a votar”, ha alertat el republicà durant la seva intervenció a la conferència.