Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras assegura que la comunitat internacional reclama participació “sincera” a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El líder d’ERC Oriol Junqueras avisa que la comunitat internacional reclama participació “sincera” a la taula de diàleg. “La independència de Catalunya només serà possible amb el reconeixement d’aquesta comunitat internacional que ens demana que participem de forma sincera en el procés de negociació”, ha afirmat en declaracions a l’ACN des de Bastia, a Còrsega. Junqueras ha puntualitzat que “l’aposta” d’ERC és “el reconeixement de les democràcies occidentals”. Preguntat per la relació amb Junts en l’acció exterior, Junqueras ha assegurat que els republicans estan “oberts” a coordinar l’estratègia internacional de l’independentisme amb el partit de Carles Puigdemont.

“Per nosaltres, no quedarà”, ha reblat, remarcant la importància de “construir complicitats” internacionals. Junqueras ha fet aquestes declaracions abans de participar en la conferència de l’Aliança Lliure Europea sobre l’encaix de les nacions sense estat a Europa.

Publicitat

Avís a la UE

Junqueras ha reclamat a les institucions europees que donin una resposta “democràtica” als “ciutadans que es pronuncien de forma repetida, democràtica i pacífica per demanar un nou model institucional, una nova república” dins la Unió Europea.

“Europa ha de saber que estem disposats a tornar a la presó si la nostra causa no s’escolta, si els nostres ciutadans no tenen dret a votar”, ha alertat el republicà durant la seva intervenció a la conferència.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut