Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Josep Costa defensa que Torra vagi a Estrasburg a denunciar “una llei pels independentistes que és més repressiva”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha defensat que el president inhabilitat, Quim Torra, recorri al Tribunal d’Estrasburg després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat la suspensió cautelar de la seva inhabilitació. En una roda de premsa al Parlament, Costa ha expressat que Torra podrà explicar a Europa que “la minoria del poble català no té un sistema judicial que empari ni protegeixi els seus drets” i que “hi ha una llei comú per als espanyols i una per als catalans independentistes que sempre és pitjor, més repressiva i autoritària”. El diputat també ha assegurat que els tribunals espanyols tenen com a prioritat “aturar l’independentisme”.

El diputat també ha dit que el cap de l’executiu inhabilitat farà aquesta “demanda contra Espanya” al Tribunal Europeu dels Drets Humans sense esperar sense esperar que el TC resolgui el recurs d’empara.

Publicitat

Costa, que ha condemnat que la notícia s’hagi “filtrat” abans que la defensa de Torra n’hagi tingut coneixement, ha admès que el rebuig a la suspensió cautelar de la inhabilitació “no és cap sorpresa”. El diputat creu que els tribunals espanyols tenen com a “prioritat” aturar l’independentisme i els acusa de “no aplicar el dret”, sinó “decisions polítiques”. Considera que es tracta d’una “nova vulneració de drets”, amb un “nou cop judicial contra el Parlament i contra el Govern”.

Et pot interessar  Erra envia una carta al TSJC de "disconformitat" per la coincidència del judici de Jové amb el ple del Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut