Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Jordi Sànchez veu compatible el diàleg amb preparar l’autodeterminació

“Junts no agafarà els resultats del 14-F i estendrà un xec en blanc per tornar a parlar d’aquí a quatre anys”, ha precisat el secretari general del partit de Borràs

Avatar
Agències 07/03/2021
El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, en roda de premsa a la seu del partit el 15 de febrer de 2021.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, s’ha mostrat partidari d’explorar el diàleg “amb condicions” amb l’Estat i, en paral·lel, preparar l’autodeterminació. “Aquesta és una possibilitat, res pot ser etern. En política les coses sempre tenen un calendari. El que no farà Junts és agafar els resultats del 14-F i estendre un xec en blanc perquè tornem a parlar d’aquí a quatre anys”, ha reflexionat Sànchez en una entrevista dominical al diari ‘El Periódico’. “Respecte a la taula de diàleg, ERC –que ha obtingut 33 escons- creu fermament que la taula aportarà una solució. Nosaltres, som més que escèptics”, ha precisat el secretari general de Junts, que ha avançat que si tenen dos espais a la Mesa del Parlament, “un serà per a una dona”.

“I si m’intenta preguntar si presentarem una dona per presidir el Parlament, li diré que és probable”, ha continuat Sànchez, que no ha volgut desvetllar però quin paper tindrà la cap de files de JxCat. “Borràs, com he dit, mantinc i ella sap, serà el que ella vulgui ser, com a cap de llista efectiva al Parlament. Decidirà ella amb el partit”, ha constatat el secretari general de Junts. Finalment, Sànchez ha matisat el contingut del comunicat en què van considerar “inacceptable” l’actuació policial en els inicis dels aldarulls a Barcelona. “El que volíem manifestar és que hi havia una situació de violència que criticàvem. Tota la violència”, ha precisat el secretari general de Junts.

“I que hi havia actuacions individuals que eren inacceptables i greus, que probablement no s’han ajustat als protocols. Segur que després, en un comunicat, una paraula, un adjectiu poden ser diferents i podria ser oportú o no el moment”, ha admès Sànchez.