Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Jordi Borràs desmunta la fal·làcia que els catalans són “els menys estimats” per l’independentisme

|

- Publicitat -

L’Enquesta sobre la polarització a Espanya elaborada conjuntament per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Esade ha publicat una dada: els catalans són els pitjor puntuats per la majoria d’espanyols. El fet que siguin els “menys estimats” i els únics que suspenen de manera generalitzada (només aprovats pels bascos) s’ha vinculat exclusivament a l’independentisme.

El fotoperiodista Jordi Borràs ha desmuntat aquesta creença en una categòrica piulada. “No és ‘el procés’ és la catalanofòbia”, ha afirmat per instar els usuaris de la xarxa a buscar dades sobre aquesta pregunta fa 15 i 20 anys. “Entendreu moltes coses”, ha assegurat al tuit.

Publicitat

I és que com explica el fotoperiodista, l’any 2000, “amb anys de plom d’ETA”, els catalans ja ocupaven el segon lloc. Edgar Straehle, autor de ‘Claude Lefort – La inquietud de la política’ i ‘Memoria de la revolución’ ha contestat la piulada de Borràs per donar a conèixer un estudi de fa més de vint anys elaborat per Wert, qui acabaria sent ministre, que oferia la mateixa dada: els catalans, els menys estimats.

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut