Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Jordà carrega contra Sánchez per la seva actitud davant el consum de carn

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha considerat que la resposta del president del Gobierno, Pedro Sánchez, a la polèmica que va encetar el ministre de Consum, Albert Garzón, demanant frenar el consum de carn, no va ser “adequada” per un president de govern. Sánchez va dir que un bon filet al punt era “imbatible”. En una entrevista a TV3, Jordà ha remarcat que el problema de les emissions de gasos no és “exclusiu” de la ramaderia però si que ha reconegut que a Catalunya hi ha massa explotacions intensives. Per això ha apostat per potenciar les petites explotacions i ha afegit que gràcies al nou decret d’ordenació ramadera que s’aprovarà “en breu” es podrà limitar els caps de bestiar a les granges.

Les paraules del ministre Garzón apostant per reduir el consum de carn van generar la setmana passada una allau de crítiques per part de les organitzacions agràries i ramaderes d’arreu de l’Estat. Al seu torn, el president espanyol també va contradir al seu ministre defensant la qualitat dels bons filets al punt. Ara, la consellera Jordà ha dit que la resposta que Sánchez no va ser adequada i ha defensat que s’ha de menjar de tot, de manera equilibrada, i també ha assegurat que abans potser es menjava massa carn vermella.

Publicitat

En qualsevol cas, Jordà ha apostat per consumir productes de proximitat i ha afegit que el model català és el de les petites explotacions familiars. Malgrat tot, ha reconegut que encara hi ha massa explotacions ramaderes intensives i per això ha recordat que en breu la llei les limitarà perquè cal “evitar que puguin créixer els caps de bestiar a les granges”.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont

A l’espera de la Llei de la cadena alimentària

En un altre ordre de coses, Jordà ha comentat que esperen que a la tardor ja es pugui començar a implementar la Llei de la cadena alimentària, que ha d’aprovar el Congrés i actualment està en tràmit. Amb aquesta Llei, ha dit, s’hauria de poder evitar que els productors cobrin per sota de preu de cost, un fet que ara no passa amb molts sectors, com el de l’ametlla i la fruita seca en general, però també amb la fruita dolça i la llet.

En relació al sector de la llet, que actualment està patint una forta caiguda de preu, Jordà ha reconegut que és “complicat” perquè és un tema que es pateix de manera estructural. La consellera ha fet una crida al consum de llet dels productors catalans però també ha reconegut el poc marge de negociació que té el Govern per fer que els productors puguin percebre un increment de preu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut