Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Joan-Lluís Lluís: “Nosaltres ens demostrem, dia a dia, que es pot ser català sense ser espanyol”

El vicepresident de la delegació nord-catalana del Consell per la República ha insistit en la solidaritat entre nord i sud de la frontera catalana

Àlex Huguet
Àlex Huguet 29/02/2020

El vicepresident de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Joan Lluís Lluís, ha expressat, durant la seva intervenció a l’acte del CxR a Perpinyà, que “nosaltres ens demostrem, dia a dia, que es pot ser català sense ser espanyol”, en un discurs on ha insistit en la solidaritat entre el nord i el sud de la frontera catalana.

“No ens heu d’agrair la solidaritat. La solidaritat la portem fent des de fa 300 anys els uns amb els altres. Tothom que ha travessat la frontera, sigui pel nord o pel sud, ha trobat solidaritat a l’altre cantó i no ens l’heu d’agrair perquè ens surt de natural. No hi ha diferència entre nosaltres i vosaltres”.

També ha expressat que una bona colla de gent de la Catalunya Nord desitja la independència de Catalunya tant com el poble català, i ha denunciat que la llengua catalana ha estat perseguida des de fa més de 300 anys a França, i insta a tots els catalans a parlar-la per no perdre-la.

Relacionats