Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Irídia demana la creació d’una comissió per debatre el model de control als Mossos

|

- Publicitat -

Irídia ha demanat a tots els grups parlamentaris que creïn una comissió al Parlament per debatre i analitzar “en profunditat” el model de control, avaluació, investigació i sanció del cos de Mossos. Després dels aldarulls en les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasel on una noia va perdre un ull, l’entitat ha assegurat que el debat és “urgent” i ha confiat que en la primera Comissió d’Interior del Parlament es pugui configurar una comissió. Irídia també celebra que els Mossos hagin anunciat que iniciaran una investigació sobre la lesió de la noia que ha perdut un ull.

“És necessari analitzar si els mecanismes de control de les armes foam són suficients per garantir que no torni a passar així com introduir nous mecanismes”, diuen en un comunicat.

Publicitat

L’entitat s’ha ofert a col·laborar amb la investigació per esclarir els fets i “millorar” els mecanismes de prevenció per evitar que es dispari foam a la zona del cap.

L’advocat d’Irídia Andrés García Berrio ha assegurat que tenen constància de fins a tres trets de foam al cap en les protestes de dimecres. Recorda que són armes de precisió i diu que “és molt greu que hagi tornat a passar”, després que ja es donés casos similars en les protestes per la sentència del procés el 2019.

Irídia demana revisar “en profunditat” el model per avançar cap a un de millor que garanteixi els drets humans.

Et pot interessar  Justícia confirma que no hi ha bloquejos a les presons i que es podrà fer vida ordinària si no hi ha canvis
Publicitat

Opinió

Minut a Minut