Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Vergonyosa corrida multitudinària de braus a Mèrida

|

- Publicitat -

Una bona colla de polítics unionistes va malparlant sobre la Diada, ja que consideren que en temps de pandèmia no s’hauria de celebrar. Aquest mateix perfil de polític (o tertulià) evita pronunciar-se sobre les corrides de toros que se celebren per les Espanyes amb total impunitat i saltant-se tots els mecanismes i normes de seguretat per a prevenir rebrots de la Covid-19.

En tenim un nou i vergonyós exemple, aquest cas a Mèrida (Extremadura). Divendres passat es va celebrar a Mèrida una correguda de bous en homenatge a Borja Domecq Solís, que va morir víctima de la Covid-19 al març d’aquest any a Mèrida. Les graderies estaven abarrotades i molt lluny d’oferir una imatge de distància social mínima per a garantir la salut dels assistents. Res apunta al fet que s’estigués complint amb el 75% d’aforament que exigeixen les limitacions del Govern d’Extremadura.

Publicitat

Una plaça pràcticament plena i amb zones on també hi havia aficionats als toros sense mascareta.

Unides per Mèrida ha exigit aquest dilluns a la Junta d’Extremadura que obri expedients sancionadors per determinar les possibles responsabilitats a la corrida de bous, per “incomplir” les normes de distanciament social.

En opinió de la coalició, la “passivitat” mostrada per la per Junta d’Extremadura mina la legitimitat de les normes imposades davant part d’una població que assisteix “incrèdula” a una situació en la qual es prohibeix la reunió de més de 10 comensals en una mateixa taula, mentre que d’altra banda es celebren actes multitudinaris als quals assisteixen milers de persones “sense el menor respecte a les normes de prevenció”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut