Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

[Vídeo] L’ombra de Vox ja es nota a Andalusia: només estanqueres per la commemoració de la Toma de Granada

La Toma de Granada és una festa que des de fa dècades ha generat polèmica entre els andalusos. Se celebra que els reis catòlics espanyols van fer fora els àrabs […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/01/2019
Militants del PP regalant banderes espanyoles a la Toma de Granada (PP-Granada)

La Toma de Granada és una festa que des de fa dècades ha generat polèmica entre els andalusos. Se celebra que els reis catòlics espanyols van fer fora els àrabs amb l’entrega i fugida de Granada del rei Boabdil. Una part dels andalusos considera que no es pot celebrar tal genocidi i el patriotisme espanyol considera una data clau per a la reconquesta espanyola i la unificació del territori.

És habitual, doncs, veure banderes preconstitucionals en aquesta festa. Enguany, l’ajuntament de Granada ha ordenat a la policia espanyola que confisqués totes les banderes “radicals”. El PP ha repartit banderes espanyoles i Vox ha estat el primer any que hi ha enviat un representant, l’advocat i militar Javier Ortega Smith, secretari general del partit d’ultradreta.

Tal com es pot veure al vídeo, la policia espanyola ha impedit que els concentrats mostressin una bandera de l’autonomia andalusa, entenent-la com radical. Fins i tot, ser regionalista és anar en contra de la unitat d’Espanya. L’ombra de Vox, doncs, ja és present a Andalusia. I més si tenim en compte que una bandera de l’entitat ultracatòlica i radical unionista espanyola d’ultradreta com Hogar Social, ha pogut mantenir la seva bandera.