Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

[Vídeo] L’Espanya profunda celebra el Carnaval amb una gran comparsa de l’Holocaust

|

- Publicitat -

El Carnaval és el moment idoni per la festa, la ironia, la burla, la sàtira i l’humor. Tot està permès i el món perd el seny per unes hores.

Però hi ha temes dels quals és molt delicat fer-ne humor i, especialment, si s’hi involucren infants. La manera d’enfocar i tractar certs temes polèmics com el nazisme són els que acaben legitimant la intenció de fer-ne escarni a través de la sàtira o, altrament, queden desautoritzats per si sols si aparenten fer-ne apologia.

Publicitat

No queda gens clar quina era la intenció en aquesta comparsa del poble Las Mesas (Cuenca) que al carnaval de la població de Campo de Criptana (Ciudad Real) va decidir representar l’holocaust nazi, un dels exterminis ètnics més grans del món perpetrar per l’Alemanya de Hitler contra els jueus.

Tal com es pot veure al vídeo d’Europa Press, una part dels disfressats representen els soldats nazis, que custodien un gran crematori. Just darrere hi ha una corrua de jueus vestits amb el pijama de ratlles, única peça de roba que podien usar als caps de concentració. Malgrat la tenebrosa escena, les noies que van de jueves ensenyen cuixa al ritme de la música així com els soldats nazis mostren una matussera coreografia.

Arribaran aquestes imatges a Alemanya?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut