Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

[Vídeo] La TV pública finlandesa emet un documental titulat “La venjança espanyola”

“La venjança espanyola” així és titula un documental emès per la televisió pública de Finlàndia que deixa de volta i mitja l’Estat espanyol. El programa, dirigit per Pertti Pesonen, es […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/11/2018
El documental finès "La venjana espanyola"

“La venjança espanyola” així és titula un documental emès per la televisió pública de Finlàndia que deixa de volta i mitja l’Estat espanyol. El programa, dirigit per Pertti Pesonen, es es va estrenar el passat dimarts i ja està disponible al web de l’entitat pública. El documental aborda com “dues dones catalanes estan lluitant per alliberar els seus homes de les presons espanyoles” i n’és la principal protagonista Txell Bonet, dona de Jordi Cuixart, president d’Òmnium i pres polític. El documental explica que “els homes independentistes estan amenaçats per una pena de presó de gairebé 20 anys” i mostra la crua realitat dels familiars dels presos polítics..

La corporació pública finesa ha tingut clar des d’un bon principi qui és l’antagonista del Procés i ha dedicat peces a Catalunya com “El Jutge espanyol que busca la violència: rebel·lió contra polítics sense rebel·lions” o “Línia de sortida: venjança espanyola: els polítics empresonats a Catalunya estan amenaçats amb judicis difícils”.