Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

[Vídeo] Hong Kong mostra el camí: Així es neutralitza una bomba de fum

|

- Publicitat -

La Regió Administrativa Especial de Hong Kong fa setmanes que viu immersa en una autèntica revolució popular contra els actuals governants i les seves lleis que consideren injustes. Més d’un milió de persones han pres els carrers de la ciutat asiàtica contra la llei d’extradició i, fins i tot, centenars de manifestants van irrompre a l’Assemblea en l’aniversari de la volta a la sobirania Xina. De fet, es va produir un assalt massiu al Parlament sense víctimes i amb un comportament de desobediència civil.

Les mobilitzacions continuen i els manifestants, equipats amb màscares, roba negra i cascs d’obra, resisteixen a la repressió policial de manera majoritàriament pacífica.

Publicitat

En el suposat escenari que després de les sentències Catalunya hagi de fer el mateix, ocupar els carrers i edificis públics de manera pacífica per exercir el dret de protesta mitjançant la desobediència civil no violenta, aquest vídeo pot instruir de manera molt clara i il·lustrativa sobre com neutralitzar una bomba de fum de la policia.

Al vídeo es pot veure com s’organitzen: un primer intrèpid tapa la bomba de fum amb un con de senyalització de tràfic. Immediatament, un segon protegeix amb un gran paraigües la zona perquè, a la velocitat d’un llamp, altres activistes buidin ampolles d’aigua pel forat superior del con per tal d’apagar la fumerada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut