Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Una de les veus més crítiques a Podemos demana derrotar l’independentisme

Guardingo exigeix que la formació lila "tingui clar" que els aliats no poden ser les forces republicanes catalanes

|

- Publicitat -

El qui fou senador de Podemos, Óscar Guardingo, és avui una de les veus més crítiques dins la formació de Pablo Iglesias després que el partit el situés en el número 11 de la candidatura per a les eleccions generals del 28-A.

En una entrevista concedida al diari El Confidencial, el podemita, ha asseverat que el partit “ha de tenir clar” que els seus aliats “no poden ser els independentistes”: “A l’independentisme se l’ha de derrotar perquè han trencat la comunitat política a Catalunya”.

Publicitat

Guardingo, qui recorda que en moltes ocasions ha demanat diàleg, critica amb duresa que el projecte republicà català no ho vulgui fer: “Només volen dialogar de la independència, d’aplicar el mandat de l’1-O, que no va tenir ni la majoria del cens amb les xifres que ells van donar. Han de fer autocrítica i buscar majories més àmplies al Parlament per cambiar Espanya”.

L’exsenador, però, també colpeja la direcció del seu partit pel fet “excepcional” que en la seva executiva no tingui a cap català: “Això fa que a Podemos li expliquin Catalunya des de fora del partit i no arriba a comprendre bé què està passant”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut