Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un sindicat noruec denuncia l’ambaixada espanyola per les denigrants condicions laborals

|

- Publicitat -

Nou episodi que engrandeix la mala imatge de la #MarcaEspaña projecta a escala internacional. Resulta que el sindicat noruec NTL ha denunciat l’ambaixada espanyola per les pèssimes condicions laborals en què es troben els seus treballadors.

Segons el mitjà noruec Dagsavisen.no, el nivell salarial de l’ambaixada espanyola a Oslo és tan baix que NTL l’anomena “dumping social”. Aquest terme s’usa per a denunciar la competència deslleial que practiquen empreses (en aquest cas Espanya) en enviar treballadors de manera temporal a un altre país de la UE i se’ls paga amb les condicions del país d’origen, que solen ser més beneficioses per les empreses. Segons l’associació NTL, diversos empleats tenen un salari entre 230.000 i 270.000 NOK, uns 2.500€ quan el salari mitjà al país nòrdic és de 5.000€.

Publicitat

El secretari federal Tove Helvik de NTL afirma que a l’ambaixada hi ha diverses crítiques: Als empleats no els paguen el complement obligatori per vacances, no hi ha suplement per a treballs de cap de setmana i de nit, no hi ha cap pagament per hores extraordinàries, no tenen ajustaments salarials i no es paga cap dia de festa.

Davant de tot això, el sindicat NTL, que té 17 membres a l’ambaixada espanyola, ha decidit portar el cas als tribunals noruecs. Molts dels treballadors, amb el sou que cobren és impossible que puguin viure a Oslo i molts tenen una altra feina a la tarda. A més, paguen els impostos a Noruega.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut