Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un fiscal espanyol insulta Iñarritu per demanar que hi hagi observadors internacionals al judici al procés

Després de la lacra dels jutges ultranacionalistes amagats a Twitter, arriben els Fiscals

|

- Publicitat -

La República us ha anat ensenyant, amb la col·laboració d’Anonymous Catalunya, com de podrida està la justícia espanyola a través de diferents jutges que usant perfils anònims a Twitter malparlaven contra el procés i els líders independentistes.

Però l’ultranacionalisme espanyol afecta a tota la judicatura, de principi a fi. També als fiscals. En aquest cas, el fiscal Jorge Armando Bermúdez González, expert en delictes informàtics i que exerceix a Guipuscoa, piula sota el nom de @tenientekaffee.

Publicitat

El Fiscal ha insultat el senador independentista basc, Jon Iñarritu, quan aquest ha preguntat “quin problema té la Fiscalia espanyola” perquè no deixarà que hi hagi observadors internacionals al judici contra l’1-O. La resposta del fiscal, emparat en l’anonimat, ha estat un insult: “tontopollas”.

Però no és la primera vegada que Jorge Armando Bermúdez González increpa líders independentistes a Twitter. També ho va fer amb Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya, a qui assegurava que estaven “matant la democràcia”. També ha dit a tots els independentistes que són “imbècils” i ha fet sentències sobre què passaria si Catalunya s’independitza o també comentaris sobre Carles Puigdemont.

Cal dir que el Estatuto Orgánico del Ministerio Fiscal és molt clar sobre què representa la manca de respecte cap a les institucions o càrrecs públics. Concretament, a l’article 63 especifica què es considera una “falta greu” insults com alguns que Jorge Armando Bermúdez González ha fet:

Un cop descoberta la seva identitat, el senador basc Jon Iñarritu ja ha registrat una sol·licitud a la Cambra Alta espanyola perquè el fiscal Bermúdez González comparegui.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut