Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un exalcalde del PP implicat al cas Gürtel exposa les corrupteles del partit

|

- Publicitat -

Arturo González Panero, exalcalde de Boadilla del Monte (Madrid) pel Partit Popular durant el període entre 1999 i 2009, ha reconegut que va rebre 1,8 milions d’euros de la xarxa de corrupció Gürtel, segons explica eldiario.es.

Les seves declaracions conformen “la peça Boadilla” del cas, que esquitxa dirigents regionals i nacionals del partit, que, segons González Panero , el van ordenar que desviés una part de les comissions d’una constructora a campanyes electorals del PP.

Publicitat

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 40 anys de presó per a l’exalcalde, batiat amb el malnom d'”Albondiguilla” pels seus companys de corrupteles. A la confessió, afirma “tenir coneixement i participació en diferents adjudicacions atorgades de manera irregular” dirigides pel líder de la trama, Francisco Correa.

L’expolític del PP exposa l’entramat d’adjudicacions que els populars gestionaven de manera irregular i el sistema pel qual ingressaven diners a Suïssa, que finalment tornaven a Espanya a través d’inversions immobiliàries. Una de les adjudicacions va ser a través de la Constructora Hispànica, que pertanyia a Alfonso García Pozuelo, qui ja va confessar la seva participació en la trama durant els primers judicis de la Gürtel.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut