Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Un eurodiputat espanyol encoratja l’exèrcit perquè s’alci contra Catalunya

Reclama l’ús de les forces armades per aturar les accions pacífiques dels independentistes convocats per Tsunami Democràtic i CDRs

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/11/2019
El periodista ultra Hermann Tertsch / Wikimedia Commons

L’eurodiputat espanyol de Vox, el tronat i caspós Hermann Tertsch, personatge del folklore ultra nacionalista espanyol de marcat tuf franquista, ha fet un tuit on lamenta que l’exèrcit espanyol no hagi actuat per acabar amb les mobilitzacions pacífiques dels independentistes a Catalunya convocats per Tsunami Democràtic i els CDRs.

Tertsch assegura que “molts països europeus haurien tret ja a l’exèrcitper a imposar l’ordre constitucional en tenir una situació similar a la que es dóna avui a Espanya”. La conclusió ultra a la qual arriba el falangista és que la creació del nou govern a Espanya hi té molt a veure: “Aquí el govern té lligades de mans a policia i Guàrdia Civil per consumar plans de govern amb els seus socis colpistes”.

No deixen de ser unes declaracions molt greus d’un càrrec electe espanyol, en aquest cas a les institucions europees, on podria, fins i tot, estar demanant un alçament militar per acabar amb la dissidència política. Europe, this is Spain!