Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Un avió militar espanyol dispara un míssil per error a Estònia

Alerta màxima de les autoritats del país, ja que el projectil de guerra fa 3,7 metres de llarg i té un rang de tir de 100 quilòmetres

|

- Publicitat -

Si la imatge d’Espanya ja estava enfonsada, ja només li faltava que un dels seus avions militars, un Eurofighter, hagi disparat aquesta tarda per error un míssil aire-aire a l’espai aeri d’Estònia en una zona segregada sobre la regió de Pangodi. La ruta, la ubicació i l’estat del míssil estan actualment sota investigació. El míssil incorpora el mode d’autodestrucció, però no es descarta que hagi aterrat a terra.

Publicitat

El míssil ha estat disparat a les 15:44 hora local. El rang de tir de míssils tipus AMRAAM és de 100 quilòmetres, té 3,7 metres de llarg, té 18 centímetres de diàmetre. L’última suposada ubicació del coet és d’uns 40 quilòmetres al nord de Tartu.

 

La Força Aèria d’Estònia ha llançat una operació de recerca de míssils. Les Forces de Defensa demanen a les persones que notin alguna cosa que s’assembli a un míssil a terra, que s’allunyin i que informin immediatament a la Força Aèria al número de telèfon +372 717 1900. Les Forces de Defensa també demanen que ningú que no busqui el míssil pel seu compte tal com informen mitjans locals.

Et pot interessar  I si aprofitem la incompetència del PSOE i del PP?
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió