Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Simón creu que la Generalitat ha confinat el Segrià tard

|

- Publicitat -

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), el doctor Fernando Simón, creu que la Generalitat hauria d’haver “pres abans” la decisió de confinar el Segrià i ha advertit que si les CCAA no apliquen les mesures que ara són la seva responsabilitat, o arriba un punt en què no se sap el que està passant, s’hauran d’adoptar “mesures supracomunitàries” o “mesures d’Estat”.

Simón ha dit desconèixer les raons per les quals el Govern no va tancar divendres la comarca de 38 municipis de Lleida després dels brots de coronavirus detectats. Segons assegura, aquesta era una de les possibilitats que estaven valorant tant ells com el Ministeri de Sanitat per les dades que s’anaven tenint. Creu que això ho podrà explicar el Govern.

Publicitat

No obstant això, Fernando Simón assegura que el “satisfà” que la Generalitat prengués la decisió d’aïllar més de 200.000 persones a Lleida i ho considera un “acte valent” que cal reconèixer, però admet que li hauria agradat que prenguessin abans la decisió.

El director del CCAES ha admès que li estan “preocupant molt els brots de Lleida” i tots els que estan detectant en les CCAA. “En general s’estan controlant correctament, però alguns estan adquirint un volum, un nombre de casos per sobre del que seria desitjable”, ha afegit.

Et pot interessar  Catorze organitzacions i entitats lleidatanes signen un manifest per una cultura crítica i en català per Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut