Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Simón creu que la Generalitat ha confinat el Segrià tard

Avisa a les CCAA que si es “perd el control” es prendran “mesures d’Estat”

Redacció 06/07/2020
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat / PSOE

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), el doctor Fernando Simón, creu que la Generalitat hauria d’haver “pres abans” la decisió de confinar el Segrià i ha advertit que si les CCAA no apliquen les mesures que ara són la seva responsabilitat, o arriba un punt en què no se sap el que està passant, s’hauran d’adoptar “mesures supracomunitàries” o “mesures d’Estat”.

Simón ha dit desconèixer les raons per les quals el Govern no va tancar divendres la comarca de 38 municipis de Lleida després dels brots de coronavirus detectats. Segons assegura, aquesta era una de les possibilitats que estaven valorant tant ells com el Ministeri de Sanitat per les dades que s’anaven tenint. Creu que això ho podrà explicar el Govern.

No obstant això, Fernando Simón assegura que el “satisfà” que la Generalitat prengués la decisió d’aïllar més de 200.000 persones a Lleida i ho considera un “acte valent” que cal reconèixer, però admet que li hauria agradat que prenguessin abans la decisió.

El director del CCAES ha admès que li estan “preocupant molt els brots de Lleida” i tots els que estan detectant en les CCAA. “En general s’estan controlant correctament, però alguns estan adquirint un volum, un nombre de casos per sobre del que seria desitjable”, ha afegit.