Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

Simón contradiu Illa i no descarta el confinament domiciliari

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries afirma que si hi ha confinament domiciliari serà a tot l’Estat i no per CCAA

Redacció
Redacció 03/11/2020
Imatge d'arxiu del doctor Fernando Simón / PSOE

Fernando Simón no ha descartat el confinament domiciliari en la cartera de mesures que el govern estatal aplica per frenar l’expansió de la covid-19, però ha demanat ser “moderats” i ha recordat que l’estat d’alarma dona “marge” a les Comunitats Autònomes per actuar. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha fet costat, d’aquesta manera, a la postura del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que tampoc aposta per una restricció d’aquest tipus. Simón també ha constatat que la incidència de la pandèmia és “molt elevada”, de 527 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, i ha admès que si les mesures actuals no funcionen, la pressió sobre les UCI “podria seguir pujant”.

També ha sentenciat que, si hi ha confinament domiciliari, serà a tot l’Estat i no per CCAA.

D’altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries s’ha disculpat pel comentari sobre les infermeres titllat de masclista que va fer en el transcurs d’una entrevista telemàtica. “No té res a veure amb la meva forma de pensar i queda clar que encara tinc molt camí per davant per aprendre i fer-ho millor”, ha reflexionat.

Contradiu Illa menys de 24 hores després

Justament ahir, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar “rotundament” aplicar cap confinament domiciliari. “Ni hi estem treballant ni ho preveiem” va afirmar i va afegir que amb “el ventall” de mesures que ja preveu l’estat d’alarma “pensem que es pot controlar la pandèmia”.