Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Illa descarta “rotundament” el confinament domiciliari a les CCAA

|

- Publicitat -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat “rotundament” aplicar cap confinament domiciliari. “Ni hi estem treballant ni ho preveiem” ha afirmat, i ha afegit que amb “el ventall” de mesures que ja preveu l’estat d’alarma “pensem que es pot controlar la pandèmia”. En aquest sentit ha remès a la “certa estabilització” de casos que hi està havent a Catalunya o la que hi ha hagut a Madrid. Illa ho ha dit en roda de premsa telemàtica just el mateix dia que la Comunitat d’Astúries hagi demanat a l’executiu de Pedro Sánchez un confinament d’aquest tipus durant quinze dies. El ministre ha recomanat paciència per veure l’efecte de les mesures actuals i ha demanat no caure en una “competició” per veure qui pren la restricció més dura.

Illa ha observat que en el marc d’aquesta pandèmia “les coses no són d’avui per demà”, i ha explicat que “quan un pren unes mesures es tarda un horitzó d’entre deu i quinze dies en veure el resultat”. Per això ha recomanat a les Comunitats Autònomes que tinguin “un punt” de paciència per veure els efectes de les mesures “molt dràstiques en molts casos” que s’han pres en diferents territoris.

Publicitat

“Pensem sincerament que si hi ha una actitud correcta de la ciutadania i que si s’està actuant com s’està actuant amb contundència proporcionada a la realitat epidemiològica, amb això n’hi ha d’haver prou”, ha reblat el ministre de Sanitat.

Et pot interessar  El Periódico aposta per la victòria del PSC (35/38) en la seva cuinada enquesta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut