Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Sánchez: “Si un mira les mesures preses en altres països, Espanya està a l’avantguarda”

El president espanyol fa cas omís a Torra i rebutja parar tota l’activitat

Redacció
Redacció 22/03/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president de Gobierno, Pedro Sánchez, ha afirmat que a la reunió que ha celebrat aquest diumenge, per videoconferència, amb els presidents autonòmics ha rebut el suport i col·laboració de tots ells per dur a terme mesures per frenar la pandèmia del coronavirus, però ha rebutjat les propostes formulades sobre el cessament total de tota activitat econòmica que li ha proposat Quim Torra recolsat per alguns presidents regionals.

“Si un mira les mesures preses en altres països, Espanya està a l’avantguarda. Ha pres mesures duríssimes”, ha dit el cap de l’Executiu en la roda de premsa que ha ofert al Palau de la Moncloa després de concloure la trobada virtual amb els dirigents autonòmics, que ha durat gairebé quatre hores.

Alguns presidents autonòmics, entre ells el de la Generalitat, Quim Torra, han insistit en la reunió en la necessitat de “confinament total i l’aturada de qualsevol activitat que no siguin serveis essencials” i només es permeti el desplaçament de professionals sanitaris, d’alimentació i altres serveis essencials.

No obstant això, Sánchez ha explicat durant la seva intervenció en la roda de premsa que plantejar un confinament d’un mes de durada, com el que va sol·licitar al Congreso, no només té efectes “socials”, sinó també “psicològics”, sobretot en persones grans o en víctimes de violència de gènere, als que ha recordat que els “mecanismes de protecció” segueixen habilitats. “Estem imposant unes mesures d’extraordinària gravetat”.

Relacionats