Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Sánchez promet “determinació política i accions immediates” a la COP26, tot i el desastre de les depuradores

L’Estat espanyol acumula una multa de 53,4 milions d’euros imposada pel Tribunal de Justícia de la UE per la falta de depuració de les aigües residuals

Agències 02/11/2021
El president espanyol Pedro Sánchez amb el primer ministre britànic Boris Johnson i el secretari general de l'ONU António Guterres a la cimera de la COP26 a Glasgow.

Més de 120 líders de tot el món s’han reunit amb motiu de la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26) de Glasgow per abordar l’emergència climàtica. Pedro Sánchez ha protagonitzat la primera intervenció a la sessió plenària per ser el líder de l’estat amfitrió de la COP25, que es va celebrar a Madrid el 2019. A l’obertura de la cimera ha promès que augmentarà un 50% la contribució d’Espanya al finançament climàtic per al 2025. Una promesa que se suma a la cua de totes les que ja ha fet i ha incomplit, com la derogació de la reforma laboral del PP, que està fent trontollar el Gobierno de coalició actualment.

El president espanyol afirma que “cal determinació política i accions immediates”. Una determinació de moment no es deixa veure. Cal recordar que l’Estat espanyol acumula una multa de 53,4 milions d’euros imposada pel Tribunal de Justícia de la UE per la falta de depuració de les aigües residuals en nou aglomeracions urbanes on viuen més de 350.000 persones. Una sanció que, amb la parsimònia de l’executiu, augmenta 10 milions cada semestre. Tot i això, Sánchez és més de promeses que d’autocrítica i ha assegurat assolir els 1.350 milions d’euros anuals a partir del 2025 per “recuperar la confiança” entre el sud i el nord.