Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La multa més gran de la UE a Espanya continua creixent: ja van 53,4 milions per les aigües residuals

|

- Publicitat -

La sanció que ha d’afrontar Espanya per la falta de depuració de les aigües residuals en nou aglomeracions urbanes —on viuen més de 350.000 persones— continua augmentant i ascendeix als 53,4 milions d’euros, segons expliquen a El País. És la multa més elevada a la qual ha de fer front Espanya des que forma part de la Unió Europea. De fet, si l’Estat espanyol segueix dormint i no soluciona la qüestió aviat, la multa incrementarà en 10 milions cada semestre.

Publicitat

Per fer front a la sentència del juliol de 2018, en què el Tribunal de Justícia de la UE imposava aquesta multa, el Ministeri per a la Transició Ecològica va establir 2023 com l’any en què estarien llestes les depuradores de les nou aglomeracions urbanes afectades. Ara, s’empassen les seves paraules i fixen l’execució completa l’any 2024 o 2025.

Les sancions europees les paga l’Estat, però també les comunitats autònomes afectades, que molts cops no tenen recursos per fer front a l’elevat cost del manteniment de les instal·lacions. El problema de depuració d’Espanya és estructural i, fins i tot, si les esmentades depuradores entren en funcionament, continuarien existint 516 que no compleixen amb el que estableixen les directives d’aigües per aglomeracions urbanes de més de 2.000 habitants, és a dir, el 25% del total. Motiu pel qual l’Estat espanyol té oberts cinc expedients europeus en aquests moments que també podrien acabar en sancions milionàries si continuen els incompliments.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió