Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Sánchez es vanta de derrotar la via unilateral de la Generalitat des dels Estats Units

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva estada als Estats Units amb motiu de l’Assemblea General de l’ONU per explicar als mitjans internacionals la situació amb la […]

Joan Solé
Joan Solé 28/09/2018
Pedro Sanchez, president del Gobierno

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva estada als Estats Units amb motiu de l’Assemblea General de l’ONU per explicar als mitjans internacionals la situació amb la qual es troba el cas català.

“Han entès que han d’abandonar la unilateralitat, no porta enlloc”. D’aquesta manera el líder de l’executiu espanyol s’ha vantat davant de la premsa d’haver derrotat la via que va fer possible la convocatòria, organització i victòria del referèndum de l’1 d’octubre: “Estem normalitzant la relació amb la Generalitat”. En aquest sentit, però, ha admès que els judicis de l’1-O tindran un “impacte polític”, tot i que considera “absurd” mullar-se sobre aquesta qüestió perquè el Gobierno “no parla d’hipòtesis, sinó de realitat”.

L’enquesta del CIS, tot i les constants polèmiques dins el seu executiu, ha esperonat Sánchez a treure pit de la situació del Gobierno amenaçant, fins i tot, a tancar la legislatura en sec i convocar eleccions si els partits republicans no donen suport als pressupostos de l’any 2019: “Si prioritzes el conflicte en comptes de col·laborar, la legislatura s’haurà acabat”.