Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez es vanta de derrotar la via unilateral de la Generalitat des dels Estats Units

El presidente assegura que les relacions s'estan "normalitzant" i es permet el luxe d'amenaçar amb un avançament electoral si els partits republicans no "col·laboren"

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva estada als Estats Units amb motiu de l’Assemblea General de l’ONU per explicar als mitjans internacionals la situació amb la qual es troba el cas català.

“Han entès que han d’abandonar la unilateralitat, no porta enlloc”. D’aquesta manera el líder de l’executiu espanyol s’ha vantat davant de la premsa d’haver derrotat la via que va fer possible la convocatòria, organització i victòria del referèndum de l’1 d’octubre: “Estem normalitzant la relació amb la Generalitat”. En aquest sentit, però, ha admès que els judicis de l’1-O tindran un “impacte polític”, tot i que considera “absurd” mullar-se sobre aquesta qüestió perquè el Gobierno “no parla d’hipòtesis, sinó de realitat”.

Publicitat

L’enquesta del CIS, tot i les constants polèmiques dins el seu executiu, ha esperonat Sánchez a treure pit de la situació del Gobierno amenaçant, fins i tot, a tancar la legislatura en sec i convocar eleccions si els partits republicans no donen suport als pressupostos de l’any 2019: “Si prioritzes el conflicte en comptes de col·laborar, la legislatura s’haurà acabat”.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut