Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

S’acaba la incertesa sobre l’ibuprofèn i Covid-19 després d’aquest informe de l’OMS

|

- Publicitat -

Des de l’inici de la pandèmia pel nou coronavirus, la incertesa sobre l’ús del medicament genèric ibuprofèn si es tenien símptomes de la Covid-19 ha recorregut tots els països. Especialment després que un suposat informe mèdic de metges i científics francesos assegurés que l’ibuprofèn podria empitjorar els símptomes de la Covid-19.

El temor i la manca d’estudis contrastats i amb una infinitat d’informacions contradictòries molts metges van decidir no receptar ibuprofèn i el medicament més usat va ser el paracetamol. En declaracions a La República, un metge d’un CAP de Barcelona responsable de gestionar el telèfon 061 assegurava que “ara ningú s’atreveix a receptar ibuprofèn”.

Publicitat

Ara, però, els dubtes s’esvaeixen després d’un informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut aquest dilluns. Al text s’hi conclou que els fàrmacs antiinflamatoris no esteroides, entre els quals s’inclou l’ibuprofèn, no aporten ni beneficis ni riscos als pacients infectats pel coronavirus Covid-19.

“En l’actualitat no hi ha evidència que l’ús de l’ibuprofèn provoqui efectes adversos greus, utilització aguda de l’atenció mèdica, supervivència a llarg termini o qualitat de vida en pacients amb Covid-19”, assegura l’organisme en el document.

De la mateixa manera, segons ha informat l’OMS, hi ha “poca o cap diferència” entre l’ibuprofèn i el paracetamol (paracetamol) entre els nens amb febre pel que fa als efectes sobre la mort per totes les causes, hospitalització per qualsevol causa, insuficiència renal aguda i hemorràgia gastrointestinal aguda.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut