Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Rússia llança la major ofensiva sobre Ucraïna des de l’esclat de la guerra

Els bombardeigs del Kremlin arriben després que Putin anunciés una "intensificació" dels atacs a les portes del nou any

|

- Publicitat -

L’ofensiva de Rússia sobre Ucraïna s’intensifica i es converteix en la més cruenta des de l’esclat de la guerra. Així ho ha alertat la responsable del comitè al parlament ucraïnès per a la integració europea, Ivanna Klympush, qui ha reclamat “accions urgents per millorar les capacitats de defensa aèria” en un missatge a X. Segons l’exèrcit del país, Ucraïna ha interceptat 87 dels 90 drons russos que ha identificat des d’aquest 1 de gener.

En les últimes hores, els atacs de Moscou han provocat la mort d’almenys cinc persones i han causat una cinquantena de ferits entre les ciutats de Kíiv, Khàrkiv, Odessa i Donetsk. En aquest sentit, l’exèrcit recomana a la població que es quedi en refugis mentre durin els atacs.

Publicitat

“Els atacs massius de Rússia s’han traduït en dotzenes de ferits i edificis residencials en flames.; desafortunadament, hem patit danys. Parlant de la fatiga de la guerra, és important recordat que l’enemic no es cansa ni un sol dia de matar; només la força l’aturarà”, ha escrit també a X la primera dama d’Ucraïna, Olena Zelenska.

Putin manté els atacs 

Els bombardeigs del Kremlin arriben després que el president rus, Vladímir Putin, anunciés una “intensificació” dels atacs a les portes del nou any. Segons Putin, les accions pretenen donar resposta a l’atac que va llançar Ucraïna sobre la ciutat russa de Belgorod, prop de la frontera, que va provocar la mort d’almenys 25 persones.

Abans dels bombardeigs sobre Belgorod, Rússia va culminar un altre atac massiu sobre diverses ciutats ucraïneses que va provocar la mort de més de 40 persones i va deixar un balanç d’uns 160 ferits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut